„Za nami pierwszy dzień pobytu w Poznaniu.
Z samego rana, grupa uczniów z klas o profilach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką pań Magdaleny Górskiej i Magdaleny Paczkowskiej wyruszyła na targi Polagra 2023r. Wydarzenie niezwykłe bo, Targi POLAGRA to doskonała okazja, aby pozyskać wiedzę na temat rynku gastro, zapoznać się z nowymi trendami i rozwiązaniami, a także wziąć udział w warsztatach, szkoleniach i prezentacjach.
Dzisiaj odbyliśmy niezapomniane warsztaty z kulinarne.
W podróż do Meksyku wyruszyliśmy wraz z panem Arturem Tuszyńskim z Akademii Gotowania The Best Food, z którym przygotowaliśmy przepyszne dania rodem z kuchni meksykańskiej. Wśród przygotowanych potraw wymienić możemy: Nachos con guacamole, nachos con salsa rojo, salsa ranchera, Sopa de lima, quesadillas con chesse, fajtas de Pollo i pyszny deser sopaipillas con crema. Potrawy proste w wykonaniu, przepełnione bogactwem aromatów zachwyciły uczestników. Pobyt w Akademii Gotowania umilała nam muzyka mariachi.
Po pysznym obiedzie odbyliśmy spacer po poznańskiej starówce. Pogoda nam dopisała. Było gorąco, zupełnie jak w Meksyku. Za nami dzień pełen wrażeń.
Jutro jedziemy na targi Polagra”.