Konkurs kulinarny

KONKURS KULINARNY 

“Smaki zup i potraw kuchni regionalnej, polskiej i różnych narodów, gotowanych

 w żeliwnych kociołkach”.

W poniedziałek 25.09.2023r. na terenie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy młodzi adepci sztuki kulinarnej wzięli udział w IV edycji wojewódzkiego konkursu kulinarnego “Smaki zup i potraw kuchni regionalnej, polskiej i różnych narodów, gotowanych w żeliwnych kociołkach”.  Zespoły z sześciu szkół o profilu gastronomicznym z województwa kujawsko – pomorskiego walczyły o puchar przechodni – Wielką Chochlę Gastronomika.

Naszą szkołę reprezentowały uczennice z klasy II C kucharz w składzie Zuzanna Piórkowska i Patrycja Wojnowska. Uczennice pod okiem szefa kuchni Mateusza Balcerka przygotowały tradycyjną zupę: Zupę Gulaszową na dziczyźnie. 

Nasza reprezentacja zajęła piąte miejsce w konkursie. Uczennice w nagrodę otrzymały sprzęt gastronomiczny i drobne upominki. Rywalizacja była niezwykle zacięta, a zupy przepyszne. Zwyciężyłą drużyna z Zespołu Szkół Technicznych ze Żnina z wegańską zupą meksykańską.

Do konkursu kulinarnego uczennice przygotowywały się pod kierunkiem pani Magdaleny Paczkowskiej.

Udostępnij post

Przeczytaj również

Aktualności

W piątek 25 kwietnia grupa naszych uczniów pod opieką nauczycieli Grzegorza Kossaka oraz Krzysztof Zacharka wyjechała do stolicy Wielkopolski po

Aktualności

24 kwietnia w Zespole Szkół w Kowalewie Pomorskim odbyły się kolejne już warsztaty psychologiczne z udziałem pana Janusza Zimaka –

Skip to content