Jest mi niezmiernie miło poinformować, że na ręce dyrekcji szkoły przekazałyśmy książki promujące talenty „Młodych kucharzy na tropie regionalnych smaków” – mówi pani Magdalena Paczkowska.
– Materiały otrzymaliśmy z Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi po ubiegłorocznym konkursie ogólnopolskim na recepturę gastronomiczną z produktów zarejestrowanych lub aplikujących o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność – dodaje pani Magdalena.
Nasza szkoła zdobyła wyróżnienie w tym prestiżowym konkursie.
Autorska receptura jest wynikiem owocnej pracy pani Magdaleny Paczkowskiej oraz uczennic z klasy V a Kamili Janiszewskiej i Wioletty Radomskiej, które odtworzyły danie podczas finału konkursu w Studzieńcu.
Zapraszamy do lektury i wspólnego gotowania potraw, promujących dziedzictwo kulinarne regionu.


